Tilskudsstop til hulmursisolering

Energiminister, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt har den, 12. juni 2017 permanent stoppet for tilskud til hulmursisoleringer.

Skrevet d. 13 juni 2017
Senest opdateret d. 4 juni 2024

De sidste mange måneders fokus på enkeltstående firmaers snyd med indberetninger af energitilskud til hulmursisoleringer, har fået en konsekvens for alle boligejerne.
Dog skal der ikke ses negativt på situationen, mener Teknisk manager Henrik Holm. 

Det største kontantmæssige tilskud til boligejerne er stadig til loftsisoleringer. Hvorfor stop for hulmursisoleringer ikke vil få den store konsekvens for boligejernes motivation til at få energirenoveret deres bolig.

Vi har i mange år efterspurgt en form for kontrol af hulmursisoleringer. Ikke kun i forhold til opmåling til energitilskud, men i ligeså høj grad i forhold til kvaliteten af indblæsningen. Mange hobby-indblæser kalder sig isolatør blot fordi de har købt noget billigt udstyr, men de har slet ikke den fornødne erfaring, uddannelse i indblæsningsteknikker eller udstyr til at udføre en korrekt hulmursisolering. Det er et stort problem, anslår Henrik Holm, der med mere end 20 års erfaring i netop indblæsning af papirisolering har belæg for hans formodninger. Vi hos Papirisolering.dk, har siden 2002 efterspurgt kontrol og uddannelse af dem der kalder sig Autoriseret eller Certificeret isolatør, men uden opbakning. Vi er de eneste folk i branchen, der uddanner og oplærer efter mesterlærer princippet med 1:1 og vores isoleringskomponenter er gennemtestet og ikke i nærheden af hobby udstyr. Et 3 timers kursus sammen med 30 andre hobby-isolatører er ikke nok til at kalde sig Certificeret isolatør, understreger den kompetente manager.

Endelig er der dog noget positivt at sige om tilskudsstoppet, nemlig at de kære lykkerider, der har basseret deres forretning på fusk med energitilskuddet, de bliver sorteret fra, da deres forretning ikke kan løbe rundt, når der ikke kan fuskes. Så os andre stabile håndværksmestre med en rigtig Autorisation som Aut. Thermofloc isolatører, vi kan fortsætte vores professionelle virke med kvalitetsindblæsning via gennemtestet udstyr, afslutter Henrik Holm.

Ved spørgsmål til ovenstående kan Indehaver Betina Voss Holm kontaktes på mail@papirisolering.dk

 

FAKTA OM TILSKUDSTOP: 

http://www.dr.dk/nyheder/penge/kontant/sjusk-fusk-og-fejl-lukker-tilskud-til-hulmursisolering

Kvalitet og garanti

Vores motto er; Når kvalitet er afgørende! -og det vil vi gerne hænges op på.
Autorisationen af vores isolatører bygger på uddannelse baseret på mere end 20 års erfaring i indblæsning af papirisolering. Obligatorisk egenkontrol af udført isoleringsarbejde samt stikprøvekontroller foretaget af Papirisolering.dk. Desuden er alle isolatører underlagt at indberette Isoleringsattester på alle isoleringsopgaver. Isoleringsattesten udleveres til kunden sammen med kopi af forsikringspolice, lavet i samarbejde med Danmarks største forsikringsselskab, der dækker op til 20.000.000 kr. Dermed viser vi, og forsikringsselskabet, at vi ikke går på kompromis med kvaliteten.