Loftisolering - spar rigtig mange penge

Varmen stiger opad - den kan kun bremses med en ordentlig isolering af loftet.

For optimal energieffektivitet skal dit hjem være ordentlig isoleret fra loftet ned til fundamentet. Derfor er loftisolering en vigtig del, når du skal energioptimere dit hjem.

Loftisolering virker som en barrierer for varmetab og varme forøgelse. Isolering af vægge og gulve, er sammen med loftisolering med til at gøre din varmeregning mindre.

I mange huse er loftisolering én af de mest praktiske og omkostningseffektive måder at gøre huset mere energieffektivt på. Ved at isolere loftet korrekt bliver det køligere om sommeren og varmere om vinteren.

Ved god loftisolering kan du spare op til  80% i opvarmning og køletab. Dette forudsætter at dine vægge og gulve er korrekt isoleret.

Loftisolering er desuden med til at reducere kondens i hjemmet. Dette kan give en række sundhedsmæssige fordele ved at reducere risiko for skimmelsvamp og fugt.

Vi er eksperter i organisk isolering. Få et gratis og uforpligtende tilbud på isolering af dit hjem i dag.

Ordsproget; "Fyrer du for gråspurvene?", kommer til sin ret hvis din isolering på loftet er mangelfuldt - mange huller og kuldebroer, stor aktivitet på loftet fra andre håndværksmestre eller bare en masse opbevaring, der har sat sine spor på isoleringen.

En efterisolering af loftet vil kunne spare dig for massevis af spildte kroner til stigende varmeudgifter.

Få et uforpligtende tilbud  Gratis isoleringstjek

Energimærket

Boligejerne overvurderer ofte deres huses energirigtighed, men det er en god ide at være bevidst om din boligs energimærke, for jo dårligere energimærket er, jo mere må du typisk gå ned i pris, når du skal sælge. 

Ved du, hvad energimærke dit hus har? Hvis ikke, er det en god ide at finde ud af det, for måske er du én af de boligejere, der overvurderer dit hus’ energimæssige stand. Dansk Byggeris Energianalyse 2017 viser, at kun 13 procent af boligejerne mener, at deres hus er dårligt isoleret.

Det er paradoksalt, fordi 37 procent af landets boliger har energimærke E eller dårligere, mens endnu flere end ikke har et energimærke. Og hvorfor er et godt energimærke overhovedet vigtigt?

”Det er dels vigtigt, fordi du kan spare rigtig meget energi, og dermed mange penge, ved at opgradere dit energimærke. Dels er det vigtigt, fordi et godt energimærke kan gøre det nemmere at sælge din bolig,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Nye tal for de boliger, der er solgt det seneste år, bekræfter Daetz’ pointe om energimærkets betydning. Prisfaldet i udbudsprisen er større, jo dårligere energimærket er, og der bliver givet større nedslag i den sidste udbudte pris, jo dårligere energimærket er.

Opgradér til et bedre energimærke

Derfor er det en god ide at overveje, om du vil energirenovere dit hus, inden du sælger det. Alene ved at opgradere fra energimærke G til F eller E, kan du hæve den gennemsnitlige kvadratmeterpris på din bolig med henholdsvis godt 3.000 og 6.000 kroner. Og hvis du udfører renoveringen i løbet af 2019, kan du udnytte BoligJobordningen og få håndværkerfradrag på op til 18.000 kroner per person over 18 år i din husstand.

Med en fuld energirenovering kan du typisk rykke et gammelt ikke-istandsat hus fra energimærke G til C. Det viser en oversigt fra Energistyrelsen.

”Ser vi på de gennemsnitlige kvadratmeterpriser for de forskellige energimærker, så kan du hæve prisen per kvadratmeter med godt 7.000 kroner ved at opgradere fra G til C. Sælger du efter renoveringen vil prisfaldet på udbudsprisen og nedslag i prisen blive mindre, og du kan få håndværkerfradrag. Det er godt for pengepungen at energirenovere,” siger Birgit Daetz.

Flere gode energimærker

Og der er mange, der har fundet ud af, at det giver mening at bo i en bolig med et godt energimærke. De seneste 12 måneder har 33,7 procent af alle solgte boliger haft energimærke C eller bedre. Det er en stigning på over fire procent i forhold til 2015.

”Det er naturligt, at andelen af salg med gode energimærker stiger løbende, da mange nye byggerier har de bedste energimærker, mens de eksisterende boliger også løbende bliver energirenoveret. Det er med til at nedbringe spildet af energi, mens det samtidig gavner den enkeltes økonomi,” siger Daetz.

En efterisolering af loftet vil typisk rykke dit energimærke 1-2 gange i den rigtige retning. Investeringen er typiske mindre end 20.000,-kr for en almindelig efterisolering af et loftrum*. Udgiften er derfor en rigtig god investering i salgs øjemed.

Tallene i tabellen er trukket den 28. februar 2017 og dækker således over perioden 1. marts 2016 til 28. februar 2017.

Kilde: Boligsiden.dk
* baseret på generelle tal og beregninger.

Isoleringstjek

Et isoleringstjek er naturligvis GRATIS og koster ingenting. En af vores Aut. isolatører kontakter dig for dato for besigtigelse af dit loft. På dagen vil den Aut. isolatør gennemgå dit loft for nuværende stand på isoleringslaget samt vurdere og rådgive om, hvor meget det kan betale sig at blæse ud over eksisterende isoleringslag og dermed den anbefale tykkelse af ny papirisolering. Vi anbefaler altid Thermofloc borfri papirisolering som isoleringsmateriale, da det har flere fordele:

  • Falder ned i revner, sprækker og samlinger i eksisterende isoleringslag.
  • Tilpasser sig spær og andre konstruktioner på loftet. Efterlader derfor ingen kuldebroer. Det bliver som en dyne på hele loftet efterfølgende.
  • Papirisoleringen flyver ikke rundt på loftet bagefter, men vil på grund af dugpunktet på loftet danne en hinde, der hindrer dette.

Isolatøren afslutter sit isoleringstjek med et tilbud på isoleringen af dit loft. 

Få et gratis isoleringstjek

Sikkerhed

Vores isolatører er eksperter i loftisolering. De er uddannet til at sikre, at den helt rigtige mængde materiale blandes med den korrekte mængde luft. Det er din sikkerhed for at materialet ikke sætter sig efterfølgende og dermed skaber det mere værdi for din energiforbedring af boligen. 

Derfor er en loftisolering heller ikke et gør-det-selv projekt, det kræver uddannelse og knowhow at isolere et loft. Læs mere under vores garanti.

Kvalitet og garanti

Autorisationen af vores isolatører bygger på erfaring i indblæsing af papirisolering. Obligatorisk egenkontrol af udført isoleringsarbejde samt stikprøvekontroller foretaget af os. Desuden er alle isolatører underlagt at indberette Isoleringsattester på alle isoleringsopgaver. Isoleringsattesten udleveres til kunden sammen med kopi af forsikringspolice, lavet i samarbejde med Danmarks største forsikringsselskab, der dækker op til 20.000.000 kr. Dermed viser vi, og forsikringsselskabet, at vi ikke går på kompromis med kvaliteten!
Så det bør du heller ikke!

Vidste du?

Ved en efterisolering af loftet med Thermofloc borfri papirisolering, er der ikke krav om en fuldstændig dampspærre. Du sparer derfor reetablering af din damspærre, hvis den eksisterende er ødelagt af tid og påvirkninger. Du sparer derfor mange penge ved at anvende papirisolering kontra mineraluld til din loftisolering.

Besparelse

Det er en hurtig indtjent investering at få foretaget en loftisolering. Den værdi du får for pengene er stor fra dag 1. Du vil efter isolatørens besøg og udblæsning tydeligt kunne mærke en mere jævn varmefordeling i boligen. Især hvis du har brændeovn, der vil strålevarmen være mere uudholdelig efter vores besøg.


 

Når du vælger en Aut. Thermofloc isolatør til at udføre din isolering, vil vi ikke være de billigste, for vi går ikke på kompromis med kvaliteten. Hos os får du i stedet den højeste værdi på sigt. 

Udregn rentabilitet