Lydisolering

Træt af larm, fodtrin og trafikstøj?
Der er et stort potentiale i at lydisolere både etageadskillelser og skillevægge.

Isoler dine støjgener væk

Det er heldigvis muligt at isolere sig ud af støjgener og uønskede lyde. Cellulosefibre, som findes i Thermofloc papirisolering, har nemlig fantastisk gode lydisolerende egenskaber. Med kun et produkt kan du sænke lydniveauet mellem to etager betydeligt og helt op til 10 gange. Netop lyden forplanter sig nemt gennem boligen og kan være generende for de andre beboere, men det er oftest muligt at lydisolere vægge og etageadskillelser med et godt resultat.

Få et uforpligtende tilbud  Gratis isoleringstjek

Lydisolering af loft

Bor du i en lejlighed, hvor du oplever støjgener fra overbo eller underbo, så kan vi muligvis hjælpe dig ved at isolere imellem dig og naboen. Kontakt os for at høre nærmere om muligheder for lydisolering.

 

Fordele ved lydisolering?

Den vigtigste er naturligvis at du nedsætter støjgener, om dette så er fra overboen eller fra dine egne livlige børn, så vil du øjeblikkelig kunne høre en forskel på lyden efter vores efterisolering. Husk; du sparer jo samtidig en betydelig sum penge på dine varmeudgifter, selvom dette ikke var formålet med isoleringsformen!

Vi er eksperter i lydisoleringer.

Efter mere end 20 års erfaring i isoleringsbranchen, hovedsageligt med indblæsning af papirisolering, så kan du hos os forvente en både reel og ikke mindst kvalitetsbaseret rådgivning og vurdering af dit lyd-potentiale. 
Du kan derfor trygt kontakte os for et fornuftigt tilbud på et gratis isoleringstjek af din isoleringsmuligheder for at nedsætte lydniveauet i din bolig. 
Brug formularen eller ring på 24 45 02 69 og få en kompetent og kvalitetsbaseret rådgivning.

Isoleringstjek

Et isoleringstjek er naturligvis GRATIS og koster ingenting. En af vores Aut. isolatører kontakter Jer for tidspunkt for besigtigelse af etageadskillelse og vil gennemgå jeres isoleringsmuligheder og energiforbedringer. 

Få et gratis isoleringstjek

Lydisolering med Thermofloc borfri papirisolering

Thermofloc borfri papirisolering har den perfekte struktur til lydisolering. Med et isoleringsprodukt kan du skabe en lyddæmpende konstruktion. 

Lyd i boligen kan brede sig på 2 forskellige måder: Som luftlyd og trinlyd. Luftlyd transmitteres gennem luften og kan fx stamme fra tale, højtalere eller maskiner, mens trinlyd kan være banken eller lyden af trin, som overføres gennem vægge og gulve. Trinlyd er oftest det største problem, når folk taler lydisolering. Ved en efterisolering af fx. etagedækket i en bolig kan man skabe mulighed for, at de forskellige beboere indimellem kan trække sig tilbage til fx. soveværelse, børneværelse eller arbejdsværelse, lukke døren og rent faktisk få ro. 

Når det gælder isolering mod luftlyd fra andre rum, er det især bygningsdelens vægt og tæthed, som har betydning. En tung muret væg lydisolerer bedre end en let skillevæg af brædder. Vil man derfor efterisolere mod støj, er det dog sjældent muligt at øge bygningsdelens tyngde, så her vil man arbejde med tætheden og dermed fylde hele konstruktionen ud med Thermofloc borfri papirisolering, da selv den mindste utæthed eller sprække lukker lyden ind er vores isoleringsprodukt som skabt til disse isoleringsopgaver. Der efterlades igen kuldebroer og dermed ingen mulighed for at lyden kan transmitteres igennem konstruktionen uden at blive bremset af et tætsluttende isoleringslag.

Lydisolering i loft, vægge og gulve

Kort sagt; Det er med Thermofloc papirisolering muligt at dæmpe lydens udstråling ved at isolere hulrum i vægge, loft og gulv og evt. ved hjælp af dobbeltkonstruktioner som forsatsvægge eller underlofter, der kan optage noget af den lyd, der udstråles fra væg eller loft.

Vi giver gerne et uforpligtende tilbud på efterisolering af etagedækket, og ikke mindst giver vi gerne en uforpligtende rådgivning om jeres bedste mulighed for en lydreducerende løsning.

Støj i etagebyggeri

Godt en fjerdedel af alle etageboliger, svarende til ca. ½ million beboere, er plaget af støj fra naboerne. Også i tofamilie- og rækkehuse er der problemer med nabostøj. Corona tiden har for mange været en udfordrende periode, da naboerne alle har været hjemme tilsvarende som en selv.

Problemerne skyldes i mange tilfælde ikke, at naboerne støjer urimeligt meget, men at vægge og etageadskillelser ikke er tilstrækkeligt lydisolerede. Gennem mange år er antallet af støjkilder i boligen vokset, samtidig med at vores forventninger til lydmæssig komfort nok er steget en smule. Problemerne er størst i ældre ejendomme, men selv i helt moderne byggerier, der lever op til bygningsreglementets minimumsstandarder for lydisolering, døjer mange med støjproblemer. I totalrenoverede, ældre ejendomme kommer man sjældent støjen til livs, for der er ikke et krav om, at lydisoleringen føres op til moderne standard ved renovering - blot at den ikke forringes i forhold til de eksisterende forhold. Hvilket naturligvis ikke kommer beboerne til gode. Lyden kan trænge igennem væggen fra naboer, gennem gulvet fra underboer og gennem loftet fra overboer. Faktisk er trinstøj det største problem. I de fleste tilfælde vil det være muligt at dæmpe støjen fra almindelige lyde som fodtrin, installationer, tale og musik, mens det er svært at beskytte sig mod høje baslyde, børn og fester. Støj breder sig ikke alene gennem selve etagedækket og vægge, men også gennem installationer som ventilationskanaler, kabler og rør, der går igennem flere lejligheder, lodret eller vandret. Installationerne kan i sig selv transmittere lyd, og ofte vil der være huller eller åbninger omkring dem, som ikke er tætnet ordentligt. Her kan vi gøre en forskel. Ved en efterisolering med Thermofloc borfri papirisolering vil vi kunne skabe et tæt isoleringslag uden kuldebroer og dermed uden lydforplantning fra bolig til bolig.

Vi er eksperter i lydisolering, så kontakt os for et uforpligtende tilbud. 

FAQ om lydisolering med Thermofloc:
I Thermoflocs ETA 05/0186 pkt. 2.6 står; Modstand af luftstrømmen ved produktet er bestemt ifølge Europæisk standard EN29053, metode A7. Den gennemsnitlige langsgående luftstrøms modstand ved en densitet på 30 kg /m3 er mindst 6,1 kPa s/m2.

Læs mere på siderne 10, 11 og 12 i vores tekniske katalog

Teknisk katalog

Icon Created with Sketch.
Få et uforpligtende tilbud

Bestil et uforpligtende tilbud fra en af vores autoriserede Thermofloc isolatører her.