Krav til bygningers tæthed

Byg uden plastdampspærre og får et optimalt indeklima for hele familien..

Skrevet d. 17 august 2016
Senest opdateret d. 7 april 2023

Først var anbefalingen at anvende tape til samlinger, så kom der en periode hvor anbefalingerne var klemme og siden fugning med klemme af samlingerne, nu er man så tilbage til at anvende tape, dog på fast underlag. 

Med Thermofloc borfri papirisolering kan der bygges helt uden anvendelse af plastmembraner, det vil sige ingen udfordringer med tape af diverse samlinger. Når Thermofloc borfri papirisolering blæses ind i en konstruktion, af en Aut. Thermofloc isolatør, skabes der et isoleringslag uden samlinger, hvorfor der kan bygges helt uden brug af plastdamspærre med stadig opretholdelse af Bygningsreglementets krav til bygningers tæthed.

Igennem vores mangeårig virke har vi naturligvis afprøvet og testet metoden med blower-door resultater på nybyggerier på < 0,5l/s pr. m2. Vi anbefaler absolut ikke plastmembraner i nybyggeri, men opfordrer i stedet til at folk bygger huse, der kan ånde og dermed giver et godt indeklima.
Man kan læse mere om godkendelser og dokumentation på Thermofloc borfri papirisolering her 

 

Vores netværk bygger samlet set 30-100 huse om året uden plastdamspærre og med en blowerdoor under de anbefalede 0,5l/s pr. m2

Egentlig er det materialevalget i byggerierne, der blandt andet er kendetegnet for de dårlige samlinger og løsninger. Materialeproducenterne har et ansvar i at oplyse og sikre, hvilke materialer, der egner sig bedst til hvilke opgaver og så kræver det naturligvis også en åbenhed blandt branchen for nye teknikker og materialer.

 

Kilde: Dansk Byggeri, SBI-anvisning 207 og Papirisolering