Ofte stillede spørgsmål og svar om papirisolering

Få svar på dine spørgsmål omkring isolering og papirisolering her

I dag kan næsten alle konstruktioner isoleres med Thermofloc borfri papirisolering. 

Hvorfor skal jeg hulmursisolere mit hus?

De fleste huse, som er bygget i perioden fra 1900 tallet og frem til midten af 70 ´erne er ofte bygget med en hulmur, som ikke er isoleret. Dengang tænkte man ikke så meget på varmetabet, da energi og ikke mindst olie var relativt billigt. Siden er udgiften til opvarmning af boligen blevet en stor post på de fleste familiers budget og et naturligt sted at forsøge at spare på pengene. Huse som er bygget efter denne periode er fra starten hulmursisoleret.

Mange husejere er i dag i den tro, at deres hus er hulmursisoleret, fordi det i sin tid blev lavet med skum, som siden hen har vist sig at være mere eller mindre forsvundet, eller de er blot ikke opmærksomme på den kæmpe besparelse, der ligger i at få isoleret hulmuren.

Udgiften til varmetab
Udgiften til varmetab gennem en uisoleret ydervæg ligger på 60,- til 180,- kr. pr. m2 ydervæg, så en typisk hulmursisolering med Papirisolering tjener sig hjem på ca. 1-3 år  —afhængig af husets opvarmningsform, så der er rigtig gode penge at spare ved denne form for isolering. 

Ud over den økonomiske fordel ved en hulmursisolering er der også indeklimaet, som bliver bedre i huset, når kulden ikke slår ind fra ydervæggene. Ligeledes kan en efterisolering af hulmuren også fjerne noget af støjen udefra, hvis man er plaget af støjgener. Dette har særdeles relevans i trafikerede områder.

Test din besparelse ved at få en Aut. Thermofloc isolatør til at efterisolere dine hulmure. Se mere her: bestil tilbud.

Er det ordentlig afprøvet og testet?

Naturligvis! Thermofloc borfri papirisolering har den efterspurgte ETA, også kaldet en Europæisk Teknisk Vurdering. Det vil sige vores papirisolering er gennemtestet efter et Europæisk regulativ, hvilket er dokumenteret i vores ETA. Tilmed er Thermofloc papirisolering 100 % uden bor salte og har fået en CE godkendelse herpå samt et Natureplus Certifikat.

Siden starten af 80 ´erne er der gennemført forskning i forskellige isoleringsmaterialer, derunder papirisolering. Man kan læse rapporterne og se resultaterne på www.alternativisolering.dk

De fleste resultater er samlet i By og Byg anvisning nr. 207.

Sætter det sig, altså synker sammen?

Både ja og nej.

Ja, i åbne konstruktioner som loft og gulvkonstruktioner, vil alt løst granulat sætte sig lidt, det samme gælder for Thermofloc papirisolering. Vores sætningsprocent er dog kun 10%. Der vil altid blive udblæst de 10% mere ved isoleringsarbejdet, så du ender op med de bestilte mm.

Nej, i lukkede konstruktioner, hvor det udføres af en Aut. Thermofloc isolatør, hvor man blæser papirisoleringen ind ved hjælp af vores isoleringsmaskiner, sætter det sig ikke. Fordi den Aut. Thermofloc isolatør står inde for det tryk papirisoleringen bliver indblæst med. Arbejdet udføres i henhold til de normer og kvalitetssikringskrav som den autoriserede isolatør arbejder efter og der udfyldes i øvrigt kvalitetssikringsskema på enhver opgave, der udføres. Du kan derfor roligt skifte dine vinduer og døre ud efterfølgende, da isoleringen vil forblive som indblæst.

Papirisolering  —kan det brænde?

Jo, alt organisk materiale kan brænde, også dig og mig. Thermofloc papirisolering brænder og forkuller meget langsomt. For nærmere information se produktets ETA.

Klør og kradser Thermofloc Papirisolering?

Nej, heldigvis ikke. Thermofloc papirisolering indeholder ikke syntetiske fibre og udsætter ikke brugerne for kløe, svie og andet ubehag. 

Hvad med isoleringsevnen?

Den er på højde med de gængse produkter, endog i mange tilfælde bedre, men den helt store fordel er, at med Thermofloc papirisolering kan man opnå et isoleringslag i en hel flade, dvs. i et stykke uden en eneste samling, som bliver til en kuldebro. Lidt som en dyne på loftet! Kort og godt, glem alt om afskæring, spild, tilpasningsproblemer eller svind. Thermofloc papirisolering former sig perfekt til omgivelserne og konstruktionerne. Samtidig er det perfekt til efterisolering af eksempelvis lofter, da netop Papirisolering ved udlægning falder ned i samtlige revner og sprækker af gammelt isolering, som faktisk er nævneværdige kuldebroer på loftet. Netop revner og sprækker er der oftest en del af, pga. den trafik der har været på loftet igennem årerne. Opmargasinering af diverse flyttekasser og lignende, samt evt. ventilations el-, vvs- og antennearbejder, som der er foregået i tidens løb. Med Thermofloc papirisolering skabes et jævnt isoleringslag uden kuldebroer -tilmed kan der i nybyggerier foretages teknisk isolering af fx. ventilationsrør i samme omgang. Dermed spares en arbejdsgang og ikke mindst en yderligere udgift!

Det er ikke nødvendigt at genetablere en dampspærre ved efterisoleringer af ældre huse, hvor den nuværende dampspærre er ufuldstændig. Derved sparer du en kæmpe udgift og dit hus kan samtidig ånde, da det ikke pakkes ind i plastik!

Hvad med et loft, blæser papirisolering ikke bare rundt eller væk?

Nej, det gør den ikke, fordi der er et naturligt bindemiddel i papiret, så når det har ligget i nogle uger, så binder det sammen pga. den fugt påvirkning, der er imellem dag og nat på loftet. Men man kan, på meget vindudsatte steder, på effektiv vis, spraye overfladen med en vandtåge, så man på den vis binder det yderligere. Dette er en service vi yder uden meromkostninger for dig.

Hvad med mus og skadedyr?

Mus og andre pattedyr vil blive generet af de mineralske komponenter, der er tilsat papirisoleringen, disse virker desinficerende og derfor udtører deres hud og slimhinder. De mineralske komponenter virker endvidere effektiv mod insekter og svampesporer. Alle disse aspekter er tilmed dokumenteret i produktets ETA (Europæisk Teknisk Vurdering) se under fanen godkendelser.